събота, 4 декември 2010 г.

Кашкавалени гризини


Необходими продукти:
375 г брашно, пресято
1 ч.л. суха мая
180 мл топла вода
2 ч.л. захар
½ ч.л. сол
2 с.л. зехтин
60 г масло или кулинарен маргарин с 80% масленост
100 г кашкавал

Начин на приготвяне:
Захарта и солта се разтварят във водата.
Брашното и маята се смесват в тава.
В кладенче в средата се излива водата.
Добавя се зехтинът, разтопеното масло и настърганият кашкавал. 

Постепенно, с въртеливо движение на лъжицата, се поема от брашното към течността до пълното им омесване.


Прехвърля се на набрашнена повърхност и се меси до меко и еластично тесто.
Втасва на топло за 30 минути.
Разделя се на 4 части.
От всяка част се оформян 10 пръчици.
Редят се в тава с хартия за печене.
Пече се в загрята до 220°фурна за 10 минути.
 

  • Пече се на два пъти по 20 гризини.
  • Получават се 500 г хрупкави гризини.
  • След като изстинат са най-хрупкави.
  • Източник.
.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.