вторник, 14 декември 2010 г.

Пюре от тиква

Есента с характерното изобилие от тикви отмина, но предвидливо съм пюрирала и замразила този вкусен зеленчук. Бях подредила като на изложба 5-6 тикви – коя от коя по красива и съвършена, та чак не смеех да ги „заколя”. 
Успешните тиквени бисквитки са причината да се замисля как да приготвя по-голямо количество тиквено пюре и как да го съхраня за по-дълго време, за да имам винаги под ръка.
Начин на приготвяне на тиквено пюре:
Тиквата се разполовява. Премахват се семките и жилавите влакна.
 

Реже се на парчета. Редят се в тава с кората нагоре. Покрива се с фолио. 
Пече се при 190°С за 1 час - 1 час и половина.


С лъжица се изгребва тиквената маса и се пасира.
.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 популярни коридора из кулата в последните 7 дни

7 от последните коментари

Моята "сандъчена" градина, 2010 г.